Om mig

Hej!

Mitt namn är Alexandra Skopal. 
Jag jobbar med husdjursfotografering främst i området kring Lund men tar uppdrag i hela Skåne.

Jag har fotograferat sedan barnsben och älskar det fortfarande. Möjligheten att föreviga miljöer, händelser, landskap och känslor fascinerar mig. En bild kan säga mer än tusen ord och få oss att återuppleva ett hav av känslor och minnen.

En annan passion jag har i livet är djur. Stora, små, päls, fjädrar, vilda eller tama – det spelar ingen roll! Alla är fantastiska på sitt eget sätt. Det är underbart att umgås med djur eller bara sitta och beskåda dem. Både vilda och tama djur kan ge oss stor lycka. 

Utmaningen med husdjursfotografering är att fånga husdjurens  känslor, beteenden eller unika uttryck på bild. Att kombinera fotografering och djur är det bästa jag vet! 

 

Min erfarenhet av fotografering är lång. Jag har gått utbildningar och deltagit i tävlingar, en del har jag vunnit. Efter att ha genomfört en månads intensiv utbildning i att fotografera djur är mina kunskaper på topp.

Det är stor skillnad att jobba som exempel naturfotograf och husdjursfotograf. Landskapen ligger vackra och stilla framför kameran medan djuren inte gör det, inte så länge i alla fall.

Jag har rätt egenskaper som husdjursfotograf för att skapa härliga bilder på era djur. Sådana egenskaper är tålamod, uthållighet, envishet, att vara glad och lugn. Mina egenskaper och kunskap i fotografering resulterar i fina bilder!

 

Jag har rest runt mycket i världen tillsammans med min man.
Vi älskar båda fotografering och att få se och uppleva nya miljöer, kulturer, smaker och djurliv. Resandet har gett oss möjlighet att fotografera många olika sorters naturer och djur. En förkärlek har varit de vilda djuren i Afrika. Det finns något man skämtsamt kallar “The African Bug” vilket innebär att man älskar Afrika och återkommer gång på gång. Vi har verkligen blivit bitna!

 

Om du skulle vilja se bilder från våra resor kan du titta på vår hemsida Skopal Foto. Där har vi samlat våra bästa bilder på bland annat natur, djur och fåglar. Ett urval av bilder rullar här nedanför.